Speksteen

Speksteen is een uniek en natuurlijk materiaal. Het is in staat warmte op te slaan en te geleiden. De combinatie met een hoog soortelijk gewicht maakt het dat speksteen een uniek materiaal is om kachels van te vervaardigen.

Hoe werkt speksteen?

Speksteen wordt gelijkmatig warm, en uw kamer daardoor ook. De warmte wordt door uw speksteenkachel gelijkmatig en rustig uitgestraald, ook is er voldoende warmte, van vloer tot plafond, van muur tot muur, en voor lange tijd. De warmte is zo mild dat het oppervlak van het speksteen niet te heet wordt om aan te raken.

Een speksteenkachel is een kachel die een accumulerende warmte geeft. Dit houdt in dat deze kachel de warmte opslaat in de steen en dit geleidelijk aan gaat afgeven aan de ruimte. Zo voelt het alsof u een heerlijke, warme deken om u heen heeft. Omdat de houtkachel bekleedt met speksteen niet alleen stralen vanaf de ruit maar ook van het speksteen zelf, heeft deze speksteenkachel een dubbel effect. Speksteen is ook een product die alle objecten door en door verwarmd. Zo is het dus ook zo dat als u vóór de kachel staat niet alleen uw voorkant verwarmd maar zelfs de achterkant van uw lichaam.