Een tegelkachel is een warmte- accumulerende kachel die volgens het tegenstroom principe werkt. In de steenmassa van de tegelkachel wordt, 90% van de energie uit het houtvuur opgeslagen . Deze steenmassa straalt de energie vervolgens, afhankelijk van het gewicht van de tegelkachel over lange tijd uit in de vorm van langgolvige infrarode stralingswarmte. Een tegelkachel is hierdoor een behaaglijke en efficiënte warmtebron.

Door de grote massa houdt een tegelkachel de warmte van het vuur lang vast. Gemiddeld is twee uur stoken in een tegelkachel voldoende voor een etmaal ontspannende stralingswarmte.

Hout is de oudste en meest milieuvriendelijke brandstof op aarde. Het is immers de enige werkelijk oneindige brandstof, en CO2-neutraal. Alle CO2 die vrijkomt bij de verbranding van hout in een tegelkachel is eerder door de boom uit de atmosfeer opgenomen. Naast hout uit productiebossen, is er volop schoon en droog afvalhout voorradig. U kunt de tegelkachel het best stoken op fel brandend en goedkoop hout, zoals dennen, populieren, berk en andere goedkope en zachte houtsoorten.

Ons assortiment bestaat uit de volgende modellen: